تبليغاتX
اخبار گیلان / Guilan News Agency/ چهارشنبه، 27 شهریور، 1398


شنبه 29 آذر 1393 11:41:13    تعداد بازديد: 619    شناسه خبر: 13593    بخش: اجتماعی  نسخه چاپي
فست فودها با بدن چه می‌کنند
اکثر مردم به دلیل مشغله‌های فراوان تغذیه مناسب نداشته و غذاهای فست فودی را به عنوان وعده‌های غذایی روزانه استفاده می کنند غافل از اینکه خودشان با دست خود سم را وارد بدن می کنند.


گوشت ماهی و گوساله و تخم پرندگان، کنجد از منابع اصلی ویتامین دی می‌باشند که این ویتامین نقش مهمی را در جلوگیری از پوکی استخوان ایفاء می‌کند.

اکثر مردم به دلیل مشغله‌های فراوان تغذیه مناسب نداشته و غذاهای فست فودی را به عنوان وعده‌های غذایی روزانه استفاده می کنند غافل از اینکه خودشان با دست خود سم را وارد بدن می کنند.

 کشور ما دارای تاریخ کهن و سنت‌های قدیمی است

در این تاریخچه کهن استفاده از غذاهای سنتی و اصیل که گاه هر کدام خاص منطقه خود و با توجه به شرایط آب و هوایی آن مناطق است به چشم می‌خورد.

غذاهای سنتی که هرکدام در فصل‌های خاص خود استفاده می شد دارای خاصیت‌های فراوانی بوده است.

اما امروزه با به فراموشی سپردن غذاهای اصیل و مغذی که جای آنها را غذاهای نوین و به روز پرکرده اکثر مردم دچار مشکلات داخلی و کمبود ویتامین‌ها در بدن شده‌اند.

اکثر مردم به دلیل مشغله‌های فراوان تغذیه مناسب نداشته و غذاهای فست فودی را به عنوان وعده‌های غذایی روزانه استفاده می‌کنند غافل از اینکه خودشان با دست خود سم را وارد بدن می‌کنند.

به دنبال استفاده از غذاهای فست فودی دیگر غذاهای پر ازمنبع‌های مختلف ویتامین مانند جگر، کلم و لبنیات به فراموشی سپرده شده و روز به روز تعداد بیماران مبتلا به کمبودهای ویتامین بالا می‌رود.

یک کارشناس تغذیه و عضو انیستیتو تغذیه ایران عنوان کرد: در جگر و گوشت مقادیر زیادی ویتامین ب موجود می باشد که متاسفانه استفاده از این ماده مغذی در بین خانواده‌ها بسیار کم شده است.

سید داود حسینی گفت: برای کاهش خطرات بیماری‌های قلبی و عروقی مصرف منابع غذایی ویتامین دار و نان سبوس دار لازم است.

وی افزود: گوشت ماهی و گوساله و تخم پرندگان، کنجد از منابع اصلی ویتامین دی می‌باشند که این ویتامین نقش مهمی را در جلوگیری از پوکی استخوان ایفاء می‌کند.

وی عنوان کرد: استفاده از موادغذایی مانند جوانه گندم، انواع مغزها به ویژه فندق و گردو، تخم مرغ، میگو و روغن زیتون در کاهش ابتلای به بیماری‌های سرطان، آلزایمرو آب مروارید چشم مفید است.

حسینی بیان کرد: کلم، لبنیات و قلم گوساله موادغذایی تامین کننده کلسیم مورد نیاز بدن انسان است.

این کارشناس تغذیه افزود: گنجاندن انواع گوشت، سبزیجات تیره رنگ و نان سبوس دار در رژیم غذایی هفتگی برای پیشگیری از کم خونی که خستگی، گیجی و ضعف بدن انسان از مهمترین نشانه‌های آن است، جلوگیری می کند.

وی اظهارکرد: مصرف سویا، سبوس گندم، برنج، آجیل، کاکائو و شیر توده‌های عضلانی بدن را استحکام می بخشد.

وی عنوان کرد: تغذیه در کودکان و نوجوانان از اهمیت بالایی برخوردار است.

حسینی گفت: رعایت نکردن رژیم غذایی متناسب نیاز بدن در کودکی و سنین مدرسه منجر به کوتاهی قد، سوء تغذیه و کاهش بهره هوشی و افت تحصیلی می شود.

وی بیان کرد: حذف وعده صبحانه و استفاده از مواد ناسالم غذایی برای میان روزی‌ها در طول سال تحصیلی از مهمترین آسیب‌های وارد شده به رژیم غذایی روزانه کودکان و نوجوانان در سنین مدرسه است.

وی با اشاره به این نکته که 25 در صد انرژی روزانه بدن از طریق وعده صبحانه تامین می‌شود افزود: مسوولان مدارس و والدین برای آموزش کودکان در مورد پیامدهای منفی خودداری از صرف وعده صبحانه اقدام کنند.

حسینی افزود: صرف شام در ساعات نخست شب، خوابیدن به موقع کودک و سحرخیزی والدین از تکنیک‌هایی است که میل کودکان به خوردن وعده صبحانه را افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: بهترین غذاهای صبحانه را یک لیوان شیر، پنیر و گردو، یک لیوان شیر، عسل و گردو، یک لیوان شیر یک ساندویج تخم مرغ و یک لیوان شیر، کره و مربا است نه ساندویچ‌های کالباس و غیره که دانش آموزان با خود به همراه می برند.

وی اظهارکرد: شایع بودن بیماری فشارخون و عارضه‌های چاقی و لاغری مفرط در برخی دیگر از کودکان عدم توجه والدین به تغذیه آنان است.

این کارشناس تغذیه بیان کرد: تغذیه نامناسب عامل بیماری‌های فشارخون، قلبی و عروقی، دیابت و انواع سرطان است.

حسینی افزود: خودداری از مصرف میوه، سبزیجات خام، شیر، گوشت و مصرف بی رویه شکلات و تنقلات شور از مهمترین عادات بد رژیم غذایی کودکان سنین مدرسه است که در صورت اصلاح این رفتارها با استفاده از آموزش در مدارس و رسانه‌های ارتباط جمعی زمینه پیشگیری از سوء تغذیه و بسیاری از بیماری‌ها در سنین بزرگسالی را فراهم می کند.

وی گفت: توجه به رژیم غذایی مناسب در سنین سالمندی برای کاهش بیماری‌هایی مانند فشارخون، بیماری‌های قلبی عروقی، پوکی استخوان، اضافه وزن و انواع سرطان ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

این کارشناس تغذیه تصریح کرد: استفاده از روغن‌های مایع، رژیم غذایی حاوی انواع ویتامین‌ها، آب به اندازه کافی و مواد معدنی الفبای زندگی سالم در دوران سالمندی است.

حسینی عنوان کرد: پرهیز از مصرف غذاهای شور، پرچرب، گوشت قرمز و غذاهای سرخ کرده از مواردی است که رعایت آن برای تمام اقشار جامعه به ویژه سالمندان الزامی است.

وی اظهار کرد: حذف هر یک از گروه‌های غذایی در برنامه غذایی روزانه پیامدهای منفی برای سلامتی بدن انسان دارد که منجر به بیماری‌های مختلف می شود، مثلاً مصرف کم لبنیات منجر به پوکی استخوان، استفاده کم از گوشت ها باعث کم‌خونی و فقر آهن که سوء تغذیه لاغری و کوتاهی قد را به دنبال خواهد داشت. 

ایسنا



نظرات شما در مورد اين خبر
نام شما : (اختياري)
آدرس ايميل : (اختياري)
نظر شما :


تبلیغات
خبرهای‌اخير‌اين‌بخش
تعیین شعب ویژه برای برخورد قضایی با متخلفین سوزاندن کاهتمام دانشگاه‌ها باید ماموریت‌گرا باشندتصاویر رژه خودروهای نظامی و انتظامی در بندر مرزی آستاراوجود 120 مدرسه نیمه تمام در گیلانزنگ شکوفه‌های گیلان نواخته شددرمان بیماری ها با انگور سیاهراه اندازی مرکز نگهداری موقت بیماران اوتیسم در استان گیلان ساماندهی بانک اطلاعاتی نابینایان بهزیستی استان گیلان راه اندازی کلینیک تخصصی دیالیز در لنگرود پیکر افشین پرتو به خاک سپرده شد
جديدترين عناوين
برگزاری نهمین نمایشگاه رایانه در گیلان تمام دانشگاه‌ها باید ماموریت‌گرا باشند تصاویر رژه خودروهای نظامی و انتظامی در بندر مرزی آستارا وجود 120 مدرسه نیمه تمام در گیلان برگزاری راهپیمایی ضدصهیونیستی در گیلان زنگ شکوفه‌های گیلان نواخته شد درمان بیماری ها با انگور سیاه راه اندازی مرکز نگهداری موقت بیماران اوتیسم در استان گیلان ساماندهی بانک اطلاعاتی نابینایان بهزیستی استان گیلان راه اندازی کلینیک تخصصی دیالیز در لنگرود پیکر افشین پرتو به خاک سپرده شد کشف محموله قاچاق چوب درختان جنگل های غرب گیلان در آستارا افزایش۳۰درصدی شهریه مهدهای کودک بهره برداری از بیمارستان‌های آستارا و رضوانشهر تا پایان سالجاری میراث فرهنگی گیلان اجازه تعرض به هیچ محوطه تاریخی را نمی‌دهد کشت دوم 90 هزار هکتار از شالیزارهای گیلان کشته شدن 50 نفر در جاده‌های گیلان وجود 80 گونه درختی در جنگل‌های هیرکانی گیلان افزایش گرایش جمعیت ایران به استان‌های شمالی جذب نیروهای حق‌التدریسی پیش دبستانی مناسب با نیاز استان‌ها نیست هشدار مدیریت بحران گیلان نسبت به بارش باران و احتمال آبگرفتگی معابر برگزاری دومین جشنواره « دریای دوستی کاسپین » در رشت گیلان نیازمند تاسیس آزمایشگاه نانوبیو تکنولوژی جریمه شدن پزشک جراح زیبایی در رشت کاهش 4تا 8 درجه‌ای دمای هوای گیلان پرورش راتون در 23 هزار هکتار از شالیزارهای گیلان برگزاری یادواره نخستین شهید فناوری اطلاعات گیلان برگزاری نخستین جشنواره حصیر گیلان وجود 200 عامل سرطان در تنباکوی قلیان برگزاری نمایشگاه الکامپ در گیلان
خبرهای‌برتر‌هفته